https://www.futsal365.gr

Sito Rivera: Αν πιάσουμε το 100% μπορούμε την πρόκριση

Tο futsal365.gr είχε την τιμή να συνομιλήσει και να σας παρουσιάσει μια αποκλειστική συνέντευξη, ενός από τους πλέον γνωστότερους προπονητές futsal στην Ευρώπη και όχι μόνο, του Iσπανού Sito Rivera, ο οποίος μιλάει για πρώτη φορά σε ελληνικό website.

Ο Καταλανός coach (γέννημα θρέμα της Βαρκελώνης) είναι πραγματικός λάτρης και πιστός στρατιώτης του ποδοσφαίρου σάλας, το οποίο υπηρετεί 40 χρόνια, τόσο ως παίχτης στα νιάτα του, όσο και ως προπονητής τώρα της πρωταθλήτριας Ρουμανίας Imperial Wet Csiszkereda, την οποία θα βρεί μπροστά της η ΑΕΚ στον 1ο προκριματικό γύρο του UEFA Futsal Champions League, που θα διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου στην Αθήνα (ΔΑΙΣ)

Ο Sito Rivera, έχοντας προπονήσει τις εθνικές ομάδες της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας αλλά και της Ιαπωνίας, έχει γνωρίσει αρκετές διακρίσεις, συμμετέχοντας ακόμα σε σε τελική φάση Euro, ενώ και οι θητείες του σε εγχώριες διοργανώσεις έχουν συνοδευτεί από πολλές επιτυχίες και τίτλους.

Το futsal365.gr λοιπόν, με αφορμή τα επερχόμενα ευρωπαικά παιχνίδια επικοινώνησε με τον Ισπανό τεχνικό ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος για την πρόκριση, κι ότι η ομάδα του πρέπει να παίξει στο 100% των δυνατοτήτων της αν θέλει να προκριθεί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τον έλληνα ομόλογο του Γιάννη Ζιάβα και να αναγνωρίσει το έργο του στην Εθνική ομάδα.

Futsal365.gr: Πως αποφασίσατε να αναλάβετε την τύχη της Imperial Wet FC;

Sito Rivera: Toν Μάρτιο του 2018 έδωσα εξετάσεις για το UEFA B στην ρουμάνικη πόλη Miercuriea Ciuc κι εκεί έγιναν οι πρώτες «άτυπες» επαφές. Μου άρεσε η ιδέα τους, αλλά δεν ήταν ώριμες ακόμα πολύ οι σκέψεις αυτές.
Φέτος, γνωρίζοντας καλύτερα την πόλη αλλά και πολλούς από τους αθλητές της ομάδας, αποφάσισα πως ήταν η κατάλληλη ώρα.

Futsal365.gr: Το γεγονός οτι η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας και θα λάβει μέρος στο UEFA Futsal Champions League, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για εσας;

Sito Rivera: Προφανώς και ήταν κίνητρο η συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του UFCL. Μ’αρέσει ο ανταγωνισμός σε υψηλό επίπεδο και ήταν ένας καλός λόγος για να υπογράψω συμβόλαιο με την Ιmperial.

Futsal365.gr: Πόσο καλά γνωρίζετε τη δυναμικότητα των αντιπάλων σας στο Group C (δλδ της ΑΕΚ, της Βlue Magic και της Μinerva);

Sito Rivera: Γνωρίζω τις ομάδες και κάποιους από τους παίχτες που είναι διεθνείς με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι όλες οι ομάδες έχουν κάποιους παίχτες κορυφαίου επιπέδου στο ρόστερ τους.

Futsal365.gr: Πιστεύετε πως η ομάδα σας έχει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο, από ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες;

Sito Rivera: Aν παίξουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας πιστεύω πως ναι, θα εξαρτηθεί όμως κι από άλλες συνθήκες και κατά πόσο θα είμαστε έτοιμοι να πιάσουμε το maximum στις 28 Αυγούστου!

Futsal365.gr: Τι γνωρίζετε για το ελληνικό futsal και τι για την αντίπαλο σας, την πρωταθλήτρια Ελλάδας, ΑΕΚ;

Sito Rivera: Γνωρίζω κατ’αρχήν τον κ.Ζιάβα, τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής σας, κι οτι έχουν γίνει σημαντικά βήματα ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια.
Όσον αφορά την ΑΕΚ, μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι δε θα είναι και τόσο εύκολο να την κερδίσουμε στο «σπίτι» της

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *