https://www.futsal365.gr

Χ.Σιντζανάκης: Η Σαλαμίνα θα είναι συνεπής…

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση των 14 εκπροσώπων της Futsal Superelague πιυ θα λάβουν μέρος την ερχόμενη σεζόν, ο προπονητής της ομάδας της Σαλαμίνας έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο futsal365.gr, μεταφέροντας τις πρώτες εντυπώσεις και αντιδράσεις αλλά και εκφράζοντας παράλληλα τους προβληματισμούς του, όσον αφορά το μέλλον των «νησιωτών»

Futsal365: Κόουτς, αν και δεν ήσουν παρών στην συνάντηση των εκπροσώπων της Superleague, εν τούτοις η Σαλαμίνα εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της που σίγουρα σου μετέφερε τα όσα ειπώθηκαν. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου;

Χ.Σιντζανάκης: Νομίζω ότι όλοι οι παράγοντες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο σάλας στην Ελλάδα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση όσον αφορά την ανάπτυξη του αθλήματος. Τόσο ο πρόεδρος, όσο και τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΠΣΣ, που καλώντας τους εκπροσώπους των ομάδων σε μια τέτοια συζήτηση δείχνουν ότι σαφώς υπολογίζουν την γνώμη τους και προσπαθούν ακούγοντας τις απόψεις τους να πάρουν αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην πρόοδο του αθλήματος.

Futsal365.gr: Όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 26 αγωνιστικές, το οποίο όμως μπορεί να επιβαρυνθεί από αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικής λόγω εθνικής.
Σας βρίσκει σύμφωνους το πλάνο αυτό;

X.Σιντζανάκης: Το ότι όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα οδεύει στην τέλεση 26 αγωνιστικών, δηλαδή όλες οι ομάδες θα τεθούν αντίπαλες με όλες σαφώς δίνει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον και στο φίλαθλο κοινό αλλά και στους ίδιους τους παίκτες, καθώς θα υπάρχει μια γεμάτη σεζόν με συναρπαστικά παιχνίδια. Βέβαια αυτό για να πραγματοποιηθεί ασφαλώς θα χρειαστεί να γίνουν και κάποιες εμβολιμες αγωνιστικές που πιθανόν να είναι και αρκετές με βάση και την πορεία της εθνικής ομάδας. Αυτό από μόνο του δημιουργεί αρκετά προβλήματα και λόγω του ότι οι παίκτες ως ερασιτέχνες δυσκολεύονται να ακολουθήσουν την αποστολή ειδικά αν είναι εκτός έδρας το παιχνίδι, αλλά και πιθανόν θα υπάρχει πρόβλημα με την εύρεση γηπέδων για την τέλεση των αγώνων αυτών..

Futsal365.gr: Η Σαλαμίνα έχει μια σταθερή παρουσία στην μεγάλη κατηγορία τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η προοπτική υποβιβασμού 5 ομάδων μοιάζει με «ξαφνικό θάνατο» για πολλές από τις λεγόμενες μικρές, η οποία βρίσκει αρκετούς ανθρώπους της σάλας σύμφωνους με αυτή.
Πόσο σας δυσκολεύει η προοπτική αυτή; Κάτι τετοιο θεωρείται δίκαιο; κι αν οχι τι έχετε να αντιπροτείνετε;

Χ.Σιντζανάκης: Η προοπτική του άμεσου υποβιβασμού 5 ομάδων από την Α εθνική στην χαμηλότερη κατηγορία του αθλήματος μέσα σε μια χρονιά, είναι ένα μέτρο το οποίο σίγουρα προσπαθεί να ταράξει τα θεμέλια του πρωταθλήματος… Ίσως είναι μια ιδέα η οποία θέλει να » ξυπνήσει » τους ανθρώπους που διοικούν τις λεγόμενες μικρές ομάδες και να τους κάνουν να στραφούν προς την ενίσχυση των ομάδων τους σε όλα τα επίπεδα… Αυτό βέβαια προϋποθέτει πολλές αλλαγές σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο και σίγουρα την εύρεση χορηγών οι οποίοι με την οικονομική τους επιφάνεια θα βοηθήσουν στο όλο εγχείρημα. Αυτό βέβαια επειδή απαιτεί χρόνο. Για να προλάβουν όμως να οργανωθούν κάποιες ομάδες, καλό θα ήταν αυτή η ιδέα να πραγματοποιηθεί σε βάθος δύο χρόνων δίνοντας έτσι χρόνο στους πραγματικά ενδιαφερόμενους να δουλέψουν πάνω σε αυτό.

Futsal365.gr: Στη συνάντηση έγινε αρκετός λόγος για την υποχρεωτική ύπαρξη ομάδων Κ18 προκειμένου μια ομάδα να συμμετέχει στη Superleague απο την μεθεπόμενη σεζόν.
Εσείς, απο τη στιγμή που σαν μικρή τοπική κοινωνία αντιμετωπίζετε διάφορες δυσκολίες κι απο τη στιγμή που φέτος δεν καταφέρατε να κατεβάσετε ομάδα στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, προς ποια κατέυθυνση θα κινηθείτε για να εκπληρώσετε αυτήν την προυπόθεση;
Τι είναι αυτό που απομακρύνει τα παιδιά αυτής της ηλικίας απο τη Σάλα;
Η έλλειψη κίνητρου, η μηδαμινή σχεδόν προβολή του αθλήματος, ή η προετοιμασία για τις πανελληνιες εξετασεις;

Χ.Σιντζανάκης: Το παρόν και το μέλλον των ομάδων της σάλας λόγω και της δυσμενούς οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας γενικά σίγουρα περνάει μέσα από την ύπαρξη και την επιτυχημένη λειτουργία των ακαδημιών… Οι μικροί ηλικιακά πρωταγωνιστές συνεισφέρουν και οικονομικά αλλά και δείχνουν ότι υπάρχει μέλλον στην ύπαρξη μιας ομάδας. Ειδικά οι ηλικίες Κ16 και Κ18 είναι αυτές που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ιδιαιτεροτητες και δυσκολίες όσον αφορά την εύρεση παιδιών που θα στελεχώσουν τις ομάδες αυτών των κατηγοριών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην μηδαμινή σχεδόν προβολή του αθλήματος από την τηλεόραση στην Ελλάδα, την απουσία του από τα δημοτικά και τα γυμνάσια έστω και μέσα από το μάθημα της γυμναστικής και την δυσκολία των γονιών να πειστούν για τα οφέλη του αθλήματος (συνεχής επαφή με μπάλα, μόρια κλπ) για τα παιδιά τους. Εμείς από την πλευρά μας σαν σύλλογος που δραστηριοποιείται σε μια τοπική κοινωνία θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν που μπορούμε έτσι ώστε να φανούμε συνεπής.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *