https://www.futsal365.gr

Σκέψεις και προβληματισμοί στο Ρέθυμνο Futsal

Οι καταστάσεις τις οποίες ζούμε, ειδικά από τον Μάρτιο και μετά, με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό να «αιμορραγεί» και να ψάχνει λύσεις επιβίωσης στις νέες συνθήκες, έχουν φέρει πολλές ομάδες σε σημείο προβληματισμού για το τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής και δη για τη νέα αγωνιατική σεζόν η οποία ξεκινά σε δύο μήνες.

Έτσι λοιπόν, μέσα σε αυτό το γενικό πλαίσιο, η ομάδα φούτσαλ του Ρεθύμνου, μέσω του νόμιμου εκπροσώπου της Δημήτρη Καλογεράκη, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση ζητώντας απάντηση από τους αρμόδιους φορείς

Αγαπητοι φιλοι ,
Καλησπέρα επειδή οι μέρες περνάνε και επειδή η ΠΕΠΣΣ δεν απαντάει σε οτιδήποτε ρωτάει με μεγάλο προβληματισμό η ομάδα μας , σας παραθετω κάποιους προβληματισμους σχετικά με την εναρξη της futsal Super League 2020 – 2021 και τη συμμετοχη 14 ομάδων ..

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε ,
Ενόψει της νέας χρονιάς και λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει , το RETHYMNO FUTSAL θα ήθελε να επισημάνει τα εξής :

Αφού οι ομάδες είναι 14 και παίζουν όλοι με όλους , φαντάζομαι ότι είναι κατανοητό από όλους ότι είναι αδύνατον να έχουμε 13 αποστολές μόνο για το πρωτάθλημα .

Αφού όλες οι ομάδες δυσκολεύονται ακόμα και στη μία φορά που έρχονται Κρήτη , παρακαλώ πολύ ελάτε λίγο στη θέση μας ..

Μέσα σε όλα , τα τελευταία τουλάχιστον 4 χρόνια όλοι οι αγώνες για το κύπελλο Ελλάδος τυγχάνει να είναι όλοι εκτός έδρας . Ίσως έφτασε η ώρα , στην κλήρωση για τις ομάδες της επαρχίας , να υπάρχει κλειδάριθμος τουλάχιστον για τις 2 πρώτες φάσεις να παίζουν στην έδρα τους .

1. Αφού οι ομάδες είναι 14 και παίζουν όλοι με όλους , φαντάζομαι ότι είναι κατανοητό από όλους ότι είναι αδύνατον να έχουμε 13 αποστολές μόνο για το πρωτάθλημα .
Αφού όλες οι ομάδες δυσκολεύονται ακόμα και στη μία φορά που έρχονται Κρήτη , παρακαλώ πολύ ελάτε λίγο στη θέση μας ..
2. Μέσα σε όλα , τα τελευταία τουλάχιστον 4 χρόνια όλοι οι αγώνες για το κύπελλο Ελλάδος τυγχάνει να είναι όλοι εκτός έδρας . Ίσως έφτασε η ώρα , στην κλήρωση για τις ομάδες της επαρχίας , να υπάρχει κλειδάριθμος τουλάχιστον για τις 2 πρώτες φάσεις να παίζουν στην έδρα τους .

3 . Τα έξοδα διαιτησίας , τηλεοπτικής κάλυψης και γιατρού έφταναν τη χρονιά που μας πέρασε τα 200-220€/αγώνα , ποσό το οποίο πρέπει να να επαναπροσδιοριστεί για τη φετινή χρονιά .

Μας αναγκάσατε να πληρώσουμε 100€ για να πάρουμε 3 + 3( δώρο) μπάλες , εκ των οποίων πήραμε τελικά μόνο τις 3 !
Πολυτέλεια για τα σωματεία μας ειδικά τώρα !

Έχουμε την υποχρέωση να έχουμε διπλωματούχο προπονητή στον πάγκο (αλλιώς υποτίθεται δεν ξεκινάει ο αγώνας) , τη στιγμή που σε ολόκληρη την Κρήτη υπάρχει ένας προπονητής , ο οποίος όμως αγωνίζεται ακόμα , δεν γίνονται άλλες σχολές, και επιπλέον , γιατί κάποιος από την Κρητη να βγάλει δίπλωμα προπονητή ποδοσφαίρου σάλας , πληρώνοντας τόσα έξοδα , αφού δεδομένα δεν θα έχει δουλειά !!
Θεωρώ ότι επίσης είναι πολυτέλεια η συγκεκριμένη υποχρέωση των ομάδων της επαρχίας , από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ομάδες στην επαρχία ικανές να καλύψουν τις φιλοδοξίες υποψηφίων προπονητών !
Ίσως αν γινόταν μια σχολή στην Κρήτη να τους παρακινούσε όλους , ομάδες και προπονητές !!
Αφού όμως δε γίνονται καν σχολές οπουδήποτε , πως απαιτείται από τις ομάδες να έχουν διπλωματούχο προπονητή !

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός αθλητισμού κος Αυγενακης , ότι θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία , θα πρέπει να πιέσουμε ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε οτιδήποτε μας αναλογεί .
Για παράδειγμα , όσον αφορά στο πρωτάθλημα Γ Εθνικής κλασσικού ποδοσφαίρου στον όμιλο της Κρήτης , οι ομάδες έχουν ζητήσει όλες τις μετακινήσεις τους δωρεάν , γιατρούς και τηλεοπτική κάλυψη δωρεάν και πολλά άλλα .. (τα οποία και πήραν τελικα )
Ευελπιστούμε ότι οι αποφάσεις που θα πάρετε να είναι για την ανάπτυξη του αθλήματος , την υγεία , την ασφάλεια των αθλητών , τη βοήθεια των ομάδων να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, κρατώντας όμως ταυτόχρονα δυνατό το κίνητρο τους να συνεχίσουν να πιστεύουν στην εξέλιξη και την πρόοδο .

Με εκτίμηση
Ο Νόμιμος εκπρόσωπος του RETHYMNO FUTSAL
Καλόγερακης Δημήτρης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *